fredag 3 maj 2019

Inlämnad motion - En riktig man

Malin Sjölander och Pär-Gustav Johansson har under fredagen lämnat in en motion där de vill att region Kalmar län får i uppdrag att planera och genomföra ett projekt med kampanjer enligt konceptet "En riktig man". Projektets mål är att lyfta jämställdheten ur ett manligt perspektiv och att du som kille eller man ska ha rätten att vara dig själv.

”Vi vill ju alla leva och verka i ett län som är framgångsrikt, hållbart och hälsosamt. Ett exempel på detta är att man tydligt kan se att jämställda företag gör bättre resultat än andra, därför förutsätter vi att en jämställd region får bättre förutsättningar att utvecklas på ett positivt sätt i förlängningen ger detta ökad trivsel, kreativitet, produktivitet och lönsamhet”, säger Malin Sjölander, vice ordförande i regionstyrelsen.

”Ökad jämställdhet är bra för folkhälsan, och en satsning på folkhälsan är nödvändig om regionen ska klara de enorma utmaningarna sjukvården i länet står inför. Men vi kommer aldrig att komma vidare i jämställdhetsarbetet om inte män överlag börjar diskutera mansrollen – med andra män. Det här projektet är ett konkret sätt för regionen att ta sitt ansvar för detta och sätta bollen i rullning”, säger Pär-Gustav Johansson (M), vice ordförande för Regionala utvecklingsnämnden.


Klicka på länken för att läsa motionen i sin helhet,
Motion - En riktig man

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar