onsdag 18 september 2019

Våldet mot kvinnor måste tas mer på allvar!

Jonas Lövgren (M) och Margreth Johansson (KD) har tillsammans lämnat in en motion om mäns våld mot kvinnor.


 Våldet mot kvinnor är mer utbrett än vad många tror. Fler än hälften av alla kvinnor över 15 år i Sverige har någon gång i sitt liv utsatts för någon form av våld. Detta är ett utbrett samhällsproblem som kostar samhället ca 45 miljarder kronor per år utöver allt personligt lidande för kvinnan, anhöriga och hennes framtida relationer med män. Det moderata regionrådet Jonas Lövgren och kristdemokraten Margreth Johansson vill göra något åt detta problem och har skrivit en motion om vad de skulle vilja förändra för att minska mäns våld mot kvinnor.

- Nu måste politiken vakna! Vi måste se till att börja göra mer, mycket mer för dessa våldsutsatta kvinnor. Vi har fokuserat i vår motion på sju åtgärder som vi tror är nödvändiga, men det finns säkert väldigt mycket mer man kan göra som politiker, säger moderaternas regionråd Jonas Lövgren och fortsätter:

- Det vi föreslår handlar om att stärka upp resurserna till länets kvinnojourer, göra kontakten med sjukvården och andra myndigheter enklare, börja samverka mer och lägga ett extra fokus på det förebyggande arbetet och gärna längre ned i åldrarna då språkbruk och attityder tenderar att förändras till det sämre.

- Ett enda fall av mäns våld mot kvinnor kostar samhället ca 10 miljoner kronor och det är väldigt många kvinnor som råkar ut för det här varje år. Det görs alldeles för lite i denna fråga och vi vill göra mer. Det viktigaste är att kvinnojourerna fungerar och då behöver de mer resurser. Kan vi åstadkomma det är väldigt mycket vunnet. Sedan behöver vi en stor attitydförändring i hela vårt samhälle och det blir svårare men absolut inte omöjligt. Någonstans måste vi ju börja, säger Margreth Johansson (KD).


Läs gärna hela motionen i sin helhet här: Mäns våld mot kvinnor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar