onsdag 23 januari 2019

Mer pengar till regional utveckling med vår budget

Pressmeddelande från oppositionsråden Pär-Gustav Johansson (M) och Anders Andersson (KD):

I förra veckan hade Kollektivtrafiknämnden och den Regionala utvecklingsnämnden sina första sammanträden för mandatperioden 2019-2022 i Region Kalmar län. M&KD-Alliansen valde då att inte yrka på några egna förslag då de båda nämndernas verksamhetsplaner för 2019 behandlades, utan lämnade istället en protokollsanteckning:

Under Regionfullmäktiges budgetbeslut i november 2018 redovisade M&KD-Alliansen ett stort antal yrkanden som hade givit oss möjlighet att nu behandla en verksamhetsplan med ännu högre ambitionsnivå och större tydlighet på flera områden. Vi har respekt för majoritetsbesluten som fullmäktige fastställde och väljer därför att inte upprepa våra förslag nu. Däremot kommer vi att återkomma med yrkanden vid höstens budgetfullmäktige.”

Det är bra att den vänsterliberala majoriteten skriver att de vill förbättra företagsklimatet i regionen, men i vårt budgetförslag har vi också tillfört mer pengar till regional utveckling som gör det möjligt att snäppa upp arbetet och formulerat ett skarpt uppdrag, säger Pär-Gustav Johansson (M), vice ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

- Det som jag bland annat saknar i den budget som nu ska verkställas är att man inte varit tydlig med att det behövs förändringar i regelverket som underlättar så att personer med funktionsnedsättning kan ta med olika hjälpmedel vid färdtjänstresor, fortsätter Anders Andersson (KD) efter sammanträdet med KTN.

- På lång sikt är det endast genom fler jobb och större skatteintäkter som vi kan få råd med fler sjukvårdsreformer och kollektivtrafiksatsningar i länet, avslutar Pär-Gustav Johansson (M).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar