torsdag 28 mars 2019

Bemanningsproblematiken mot en politisk överenskommelse?

Pressmeddelande

Debatten om regionens eskalerande problem med bemanning, både på sjukhusen och primärvården gick varm under regionfullmäktige

- Bemanningsproblematiken är långt ifrån en lösning, Länsunionens verktygslåda ekar tom. Den ohållbara situationen på flera av Länssjukhusets kliniker, svårigheten att rekrytera till landsbygdens hälsocentraler och hyrbemanningskostnader på 200 miljoner kronor vittnar om Länsunionens walk over. M och Kd Alliansen har lagt skarpa förslag som en översyn av grundbemanningen, bättre arbetsmiljö och arbetstider, mer delaktighet och konkurrenskraftiga löner, säger Carl Dahlin (M), oppositionsråd med ansvar för personalfrågor.

- Gunilla Johansson (S) tvivlar ju i media kring min kompetens och erfarenhet att yttra mig i personalfrågor men när personal, chefer och fackförbund flaggar för att Gunillas mötesrumsverklighet inte stämmer överens med deras vardagsbild av arbetsmiljö, arbetstider, delaktighet och löner är det politikens plikt att reagera och vår skyldighet inför både väljare och skattebetalare att agera, fortsätter Dahlin.

- ”Jonas Hellberg (S) sträcker ut handen för att lösa bemanningsproblematiken, det välkomnar vi och hoppas de är uppriktiga för att tillsammans arbeta för att lösa den bemanningsproblematik Region Kalmar län står inför - istället för att avslå våra skarpa förbättringsförslag, avslutar Carl Dahlin (M).


Läs hela interpellationen i sin helhet här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar