måndag 4 mars 2019

Näringslivsträff en bra början...




Pressmeddelande från Moderaterna i Region Kalmar län den 4 mars 2019


Idag träffar Region Kalmar län företrädare för ett antal näringslivsorganisationer för informationsutbyte och diskussioner om hur framtida samverkan ska se ut. Från regionen deltar bland annat presidierna för regionstyrelsens och regionala utvecklingsnämnden. Moderaterna gick till val på en mer näringslivsvänlig regionpolitik och har motionerat om att regionen ska etablera ett näringslivsråd.

– Vi regionpolitiker borde varje dag påminna oss själva om vilka det är som skapar tillväxt och större resurser till offentliga satsningar i länet: företagen och företagarna. Moderaterna har länge förespråket närmare och mer regelbundna kontakter med länets näringsliv. Det är glädjande att vi nu kanske börjar skönja en förändrad attityd mot näringslivet hos majoriteten, säger Malin Sjölander (M), vice ordförande för regionstyrelsen.

– Vi Moderater föreslog ett näringslivsråd redan förra året, inför regionbildningen. Det här skulle kunna vara början till ett mer organiserat och systematiserat sätt att mötas. Regionen behöver lyssna mer på sina företagare och fokusera på att skapa förutsättningar för ett växande näringsliv, som genererar fler jobb och större skatteintäkter till framtidens sjukvård. Vi minns den gamla rödgröna majoritetens njugga inställning till företag och företagare, men gör samtidigt en försiktig tumme upp till att den inställningen kan vara på väg att förändras, säger Pär-Gustav Johansson (M), vice ordförande i Regionala utvecklingsnämnden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar