fredag 15 mars 2019

Tilltagande behov av hyrbemanning


Pressmeddelande Moderaterna
 
Ljungbyholms hälsocentral har under många år i stort klarat sig utan inhyrda läkare.

 
- För att få hela verklighetsbilden klar för sig och kunna fatta rätt beslut är det viktigt att vara ute i verksamheterna. Ljungbyholms hälsocentral har stuckit ut i många år genom sitt obetydande beroende av hyrbemanning. Jag ville träffa dem för att ta del av deras modell, säger Carl Dahlin (M) oppositionsråd med ansvar för personalfrågor.


- Mindre enheter är mer sårbara då det kan skifta snabbt, exempelvis kommer livet emellan, och från att ha varit fullt bemannade med fasta läkartjänster lämnar nu två stycken verksamheten och hyrbemanning blir oundviklig för att kunna fortsätta ge samma goda vård som tidigare, fortsätter Dahlin.


- Trycket har genom åren ökat på primärvården och folk som kommer hit är allt sjukare. Samtidigt ökar arbetsuppgifterna, tex genom mer administrativa sysslor, men väldigt lite tas bort. Risken är att det blir mindre tid för de multisjuka som särskilt behöver kontinuiteten i en fast läkarkontakt, menar Dahlin.


- Personalen på Ljungbyholms hälsocentral gör ett gediget arbete och ger de som är listade här bra vård. Tittar man till vad den politiska ledningen kan göra för att underlätta deras situation och minska hyrberoendet finns betydligt mer att önska, berättar Dahlin.


- Moderaterna och Kristdemokraterna har presenterat en bred palett av skarpa förslag för att bli mer hyroberoende såsom högre löner, mer delaktighet, trohetsbonus, landsbygdstillägg och flexiblare arbetstider. 

Till hösten kommer jag tillbaka och praoar en dag och vill fortsätta diskutera med personalen kring inspel för att göra vården mer attraktiv och mindre hyrberoende, avslutar Carl Dahlin (M).
 
 

Carl Dahlin
oppositionsråd med ansvar för personalfrågor 
Mob: 0725039798 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar