tisdag 5 februari 2019

Nedläggningshotet mot IVA


Pressmeddelande den 5 februari 2019

Kommentarer ur perspektivet regional utveckling:

M&KD-Alliansen har kraftigt motsatt sig majoritetens hantering av förslaget att lägga ner intensivvårdsavdelningen på Oskarshamns sjukhus. Ursprungligt underlag till beslut är bristfälligt, och kompletterande underlag, som tagits fram efter minoritetsåterremissen, fyller inte kunskapsluckorna som behövs fyllas igen för ett beslut i god demokratisk ordning.

– Jag saknar en utredning om hur en eventuell nedläggning påverkar företagen i Oskarshamn och grannkommunerna. Utvecklingen i mellanlänet är beroende av ett näringsliv som investerar och rekryterar så att vi får mer resurser till exempelvis sjukvårdsreformer och kollektivtrafiksatsningar. Förtroendet och tilliten till sjukvården i vårt län påverkar företagens etablerings- och investeringsvilja, säger Pär-Gustav Johansson (M), vice ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

I det kompletterande underlaget till det extrainsatta fullmäktige på torsdag har regionmajoriteten efter vår kritik lagt till:
”Den 5 februari träffar sjukhuschefen personalcheferna vid de större företagen i Oskarshamns kommun.
Den 15 februari och 15 mars ska sjukhuschefen föredra det pågående arbetet och den planerade förändringen på Oskarshamns sjukhus för alla företagare i Oskarshamns kommun.”

 – Det här är skrattretande. Majoriteten informerar de större företagen en dag innan beslutet de vill driva igenom och de mindre efteråt. Det är ingen dialog utan samma gamla styvmoderliga behandling av privata företag som den förra vänstermajoriteten i landstinget ägnade sig åt. Det vore tråkigt om den nya majoritetens formuleringar i regionplanen, om att vilja utveckla företagsklimatet i hela länet, visar sig vara bara tomma fraser, säger Pär-Gustav Johansson.






 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar